0165-820 981 Bereikbaar op werkdagen tussen 07:00 - 17:00

Lucht Warmtepomp

Een Lucht/water warmtepomp voor duurzaam comfort 
In onze omgeving is veel ongebruikte energie aanwezig in de lucht. Een warmtepomp kan deze gratis energie omzetten in bruikbare warmte of kou. Een warmtepomp kan ingezet worden om uw woning te verwarmen (ook uw tapwater) en te koelen. Met een warmtepompsysteem zorgt u voor comfort in uw woning. In de zomer kunt u uw woning heerlijk koelen en in de winter goed verwarmen, zodat u altijd beschikt over een comfortabel binnenklimaat. Door gebruik te maken van energie uit de omgeving is het mogelijk om verwarmen en koelen energiezuinig te verzorgen, dus is een warmtepomp zeer energiebesparend.


Woningen worden tegenwoordig van veel betere isolatie voorzien dan vroeger. Daarom is er nog maar weinig energie nodig om de woning het gehele jaar op een aangename temperatuur te houden. Een warmtepomp in combinatie met vloer- of wandverwarming sluit goed aan op deze situatie. De koelfunctie van de warmtepomp zorgt bijvoorbeeld voor een bijzonder aangenaam binnenklimaat in de zomer.

Comfortabel wonen 
Verwarmen en koelen met een warmtepomp leidt tot een aangenamer woonklimaat, in alle seizoenen. Het toepassen van een warmtepomp is bijvoorbeeld ideaal voor mensen met astmatische klachten. Het vloer- of wandverwarmingssysteem biedt het voordeel dat er geen radiatoren meer nodig zijn. Dat oogt niet alleen fraaier, ook uw woonruimten zijn flexibeler in te delen. Toepassing: een warmtepomp dient gebruik te maken van een modern laag temperatuur afgiftesysteem, wat vaak wordt toegepast bij nieuwbouw.


Warmtepompen werken op elektriciteit, maar de benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR-ketel. Het rendement van de installatie zelf wordt weergegeven als de Coëfficiënt of Performance (COP). De COP geeft de verhouding aan tussen de hoeveelheid warmte die de warmtepomp afgeeft en de hoeveelheid energie die de installatie nodig heeft om o.a. te pompen. Een COP van 1 betekent dat de warmtepomp net zoveel warmte afgeeft als hij aan energie verbruikt. De huidige elektrische warmtepompen hebben een COP tussen de 4 en 6. Bij een COP van 5 geeft de warmtepomp vijfmaal meer warmte af dan hij nodig heeft; het rendement is dan 500 procent. Met een warmtepomp bespaart u dus niet alleen op uw energiekosten, maar levert u ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. 

Subsidie 
De overheid wil stimuleren dat Nederlandse huizen door duurzame energie worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Particuliere gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Deze regeling kan u flink financieel voordeel opleveren. Wanneer u besluit een warmtepomp aan te schaffen zorgen wij voor de volledige montage en preventief onderhoud.